Til toppen
Superrask levering
(1-3 virkedager)
Norges største utvalg
av kun kvalitetsvarer
Alltid proff hjelp og gode råd
på telefon, epost eller chat

Sea-Fire brannslukkere

Sea-Fire brannslukkerSea-Fire er den ledende leverandøren av brannslukkingssystemer for motorrom til fritidsbåter og og mindre kommersielle fartøy der man ønsker seg beskyttelse mot brann 24 timer i døgnet, året rundt. De aller fleste båtbyggere i verden monterer Sea-Fire som standard i båten, ring oss gjerne for referanser!

SeaFire brannslukkere leveres med enten mekanisk eller automatisk utløsing ved brann. Med Sea-Fire's automatiske brannslukkingssystemer kreves ingen personlig assistanse, på under 10 sekunder er systemet aktivert og brannslukkingen har startet. Da kan man virkelig slappe av å nyte sine båtopplevelser.

Slukkemiddelet i Sea-Fire sine apparater er "3M Novec 1230 fire Protection Fluid", og dette er viktig!

Novec 1230 er nemlig en væske når den er på flasken, i motsetning til f.eks. CO2 (som er en gass). Dette er en kjempefordel under transport. Den fordamper raskt ved utløsning av slukkeapparatet, den er ikke-korroderende, ikke-ledende og den etterlater ingen rester.

I så måte egner Novec 1230 seg også svært godt for brannslukking av mange andre applikasjoner enn i motorrom på båt, f.eks. i store server rom/haller eller på oljeplattformer. Årsaken er nemlig at man etter en slukket brann kan fortsette å bruke motorer, servere eller annet som er berget fra brannen uten at slukkemiddelet har skadet det som finnes i rommet (i motsetning til f.eks. vann- og skum baserte slukkere).

Novec 1230 er ikke giftig for mennesker (i motsetning til f.eks. CO2)!

Novec 1230 er en langsiktig og bærekraftig løsning med nesten null global oppvarmings potensial (GWP), den har en atmosfærisk levetid på omtrent en uke - versus det hittil ledende slukkemiddel HFC-227/FM200 som har en tilsvarende levetid i atmosfæren på 34 år. Novec 1230 er fritatt for miljøavgift!

Siden Norge har vært en pådriver i fjerning av all bruk av hydrofluorkarboner (HFC) i brannslukkere har Telmo Control jobbet aktivt sammen med Sea-Fire for å introdusere Novec 1230 på det norske markedet så raskt som mulig.

Telmo Control fører nå et bredt spekter av Sea-Fire brannslukkere med Novec 1230 slukkemiddel, ta kontakt så hjelper vi deg å finne akkurat det produktet som passer din båt eller installasjon.

Sorter Navn (a > å)
-50 %

Adapter f/ 2 Utl.kabler, SmacD3

ADAPTER FOR MONTERING AV 2 STK UTLØSERKABEL PÅ ET APPARAT.
076240000
-50 %

Brannalarm til motorstopp system

Brannalarm for bruk sammen med ESRS motorstopp system.
Brannalarm

Heat Sensor assy 60C

Varmesensor 60 grader.
076301046

Indikator lys til FM200/Novec 1230 12-24V

Indikator lys til brannslukkingsapparat. Grønn diode.
Indikatorlys
-50 %

Motorstopp/Restart 5 krets 24V

Motorstopp system med 5 kretser. 24 Volt.
076301022

Sea-Fire Manuelle/Automatiske Brannslukkere for Store rom

Automatisk brannslukkningssystem for større motorrom fra 6,4 - 51 m3.
  • For Fritidsbåter
  • Utløserkabel kjøpes separat
  • For store motorrom fra 6,4 - 51m3
Brannslukkere-store-rom