Til toppen
Superrask levering
(1-3 virkedager)
Norges største utvalg
av kun kvalitetsvarer
Alltid proff hjelp og gode råd
på telefon, epost eller chat

Canadus Batterifornyer

 • Forhindrer batterisulfatering
 • Dobler batteriets levetid
 • Reduserer startproblemer
 • Brukes på 12V eller 24V systemer
 • 8 års garanti
Frakt: Fra kr. 99,- Les mer
Produktnummer: CanadusHD-1224
Lagerbeholdning:

inkl. mva.

Canadus Batterifornyer (CBD) er en patentert og utprøvet teknologi som forlenger levetiden og forbedrer ytelsen til blybatterier vesentlig!

Fordi et friskt batteri beskytter hele båtens elektriske system vil CBD øke påliteligheten til alle båtens elektriske komponenter. Det kan være avgjørende for at du kommer deg på sjøen - med glede - akkurat når du ønsker det.

Husk: Et batteri havari kommer aldri på et gunstig tidspunkt!

Skjer uhellet midt i felles ferien kan det være vrient å få tak i nye batterier på kort tid, unnvik heller problemet ved å installere Canadus HD-1224!

 • Reverserer og forhindrer de skadelige effektene av batterisulfatering (les mere om sulfatering i batterier her)
 • Batteriene varer dobbelt så lenge eller mer, i enkelte tilfeller er batterienes levetid forlenget opp til 5 ganger!
 • Forlenger generatorens og starterens levetid betydelig
 • Reduserer nedetid på grunn av feil i det elektriske systemet
 • Reduserer startproblemer
 • Kaldstartstrømmen (CCA) og spenningen holder seg
 • Brukes på 12V eller 24V systemer
 • En enkelt enhet kan brukes i batteribanker med opp til 8 stk. 12V parallellkoblede batterier
 • Møter standardene ISO 9001, ISO 14001, E11 CE reg. 10.04
 • 8 års garanti

PS! Kommer i 2 utførelser hvor logoen på fremsiden er eneste forskjellen, det er samme produkt!

Bakgrunn:

Brukskapasiteten til et batteri er det direkte resultat av hvordan det blir ladet. I de fleste eksempler fra virkeligheten er brukskapasiteten betydelig lavere enn batteriets mulige kapasitet. Den tapte kapasiteten er bundet opp i blysulfat krystaller som over tid gradvis vokser seg større og mere stabile, inntil det blir vanskelig å fjerne dem med en vanlig lading. 

Sulfatering kan reverseres med intens lading ved høyere spenning, men dette er ikke praktisk for fritidsbåter. Dette gjelder så vel startbatterier som sekundær batterier ladet via ladeblokk.  Canadus HD-1224 samarbeider med laderen for å hindre og fjerne store stabile krystaller (sulfatering) ved å gi pulserende høyspenninger (17-18V), 10.000 puls per sekund, som er nødvendig for å hindre sulfatering. Dermed fjernes det unødvendige behovet og de negative effektene ved å lade kontinuerlig med høye spenninger (15-16V).

Hvis Canadus HD-1224 blir brukt på nye batterier kan det forhindre reaktivit blysulfat fra å vokse til store stabile krystaller (sulfatering), slik man ser i vanlig bruk. Canadus HD-1224 kan brukes på og "redde" opptil 2 år gamle batterier.

Canadus HD-1224 har solgt i mere enn 670.000 eksemplarer og er blant annet standard utstyr i Volvo lastebiler. Er det godt nok for Volvo er det godt nok for meg og deg :)

Parametre:

Inn/ut kabel: 16 GA tvunnet, 105 gr. C

Batteri tilkoblinger: Runde kabelsko, 6 mm

Dimensjoner: 45 mm x 48 mm x 17 mm

Boks: UL94v-0 brannhemmende plastikk

Elektronikk: Helt innkapslet

Indikator: Synlig "På" grønn lysdiode

Driftstemperatur: -40 gr. C til +85 gr. C

Normal Driftsspenning: +12V til +35V

Beskyttet mot feil polaritet:  Ja

Strømforbruk, enhet er på: < 20mA

Strømforbruk, enhet er av: < 0,2 mA

Pulsfrekvens: 10.000 Hz

Installsjonsveiledning:

Du kobler ganske enkelt kablene fra Canadus HD-1224 til de positive røde, og negative sorte batteriklemmene på et enkeltbatteri eller en batteribank på to eller flere batterier. Rød kabel til første pluss og sort kabel til siste minus.

Når du monterer Canadus HD-1224 på AGM, Gel ( Ventilregulerte batterier ) så husk endelig å ikke ha klokke med metall reim, eller klokke på deg, kortslutningsstrømmen er meget høy på denne type batterier, følg med på det du gjør, er du usikker så ber du en med kunnskap om å hjelpe deg. 

Første pluss og siste minus i en parallellkoplet batteribank, eller på det batteriet du kommer lettest til. Canadus HD-1224 starter umiddelbart fjerningen av sulfatering fra batteriet eller batteriene etter at installasjon er gjort.

Canadus enheten kan enkelt festes til batteriet eller batterikablene ved bruk av f.eks. nylonstrips . 

Slik virker Canadus HD-1224 etter installering: 
Enheten går gjennom en kalibrering ved igangsetting og oppladningstest hvor enheten sjekker batteriets tilstand, og går så i kontinuerlig overvåking av hver enkel celle. Du overlater helt enkelt batteri vedlikeholdet til Canadus.

Ved 12V installasjon blinker enheten 1 gang.

Enheten er kun aktiv når batteriet får lading - enten fra generatoren i båten eller fra en eksternt montert lader. Enheten aktiveres når spenningen er over 13,2 Volt. Den tapper altså ikke batteriene når de står uten lading.